Balaton Care – saját vállalkozás létrehozása az alapoktól

Elkészültem a Balaton Care arculatával. Logójának színei a Balatont idézik, lágysága a hullámokat.

A vállalkozás ötlete onnan jött, hogy hosszú évekig jártam az őrségi házikómba, de mindig nehezen találtam olyan megbízható embert, aki télen befűtött volna nekem, lenyírta volna a füvet nyáron, segített volna rendet tartani a portán, hogy miután megérkezem a hétvégi pihenésre, ne karbantartással töltsem azt a kis időmet is.

Itt, most, a Balaton Care keretein belül a Balaton-felvidéken pihenni vágyókat szeretnénk elkényeztetni: hogy a hétvége valóban a szusszanásról szóljon, a nyaraló egy igazi második otthon legyen. Hogy legyen egy megbízható csapat, amelye támaszkodhatnak házikójuk gondoskodásában.

Saját vállalkozásnak arculatot tervezni sok szempontból kihívás. Egyrészt, mert mi vagyunk önmagunk legnagyobb kritikusai, másrészt meg dupla súllyal nehezedik ránk munkánk gyümölcsének a felelőssége. Itt nincs visszajelző ügyfél, emailekben változtatásokat kérő partner, csak mi magunk ítélhetjük meg, megfelel-e alkotásunk maradéktalanul a célnak.

Nulláról indulva bábáskodni egy ötlet mellett izgalmas és felemelő érzés, amely során szigorúan lépésről lépésre haladtunk. El is mesélem, milyen pontokat kell követnünk:

  • Határozzuk meg pontosan, mivel szeretnénk foglalkozni, mik a vállalkozás keretei.
  • Írjuk le pontosan a célközönségünket, a buyer personát: az ő igényeit szeretnénk maximálisan kielégíteni.
  • Mindezek fényében találjuk ki a nevet. Ütős legyen, egyedi, megkülönböztető, de nem hivalkodó. (Ennél a pontnál lefőzhetjük a második csésze kávénkat, szívjunk friss levegőt, akár aludjunk rá párat).
  • Döntsük el a domain nevünket, tehát a weblapot nevezük el, és tegyük le a voksunkat a .hu vagy .com (stb) végződés mellett (szintén célcsoport -függő)
  • Tervezzük meg a weboldal designját, gondoljuk át a megjelenítendő funkciókat. Mindezt valósítsuk is meg. (Ha az ember nem webdesigner, itt szokás szakember segítségét kérni.)
  • Írjuk meg a szöveget a weboldalra. Kereső optimalizálás, SEO szempontjából ez nagyon fontos, gondoljuk át a fő kulcsszavakat, amik a vállalkozást jellemzik, és foglaljuk bele ezeket az irományunkba.
  • Szánjunk időt az igényes képanyagra! Számos ingyenes stock oldal is van az interneten, de természetesen saját forrásból is tallózhatunk.
  • Publikálás előtt nézessük meg másokkal: szülők, barátok, szomszéd. Logikus-e nekik, mit akarunk mondani, tudják-e, hova lehet klikkelni, kellemes érzés-e a honlapunkon szörfözni stb.
  • Izzítsuk be a közösségi média csatornáit (én a Facebook és Instagram híve vagyok, Twitter és Google+ nem lopta be magát a szívembe, a Pinterestet pedig egyelőre másra használom).
  • Marketing: promotáljuk magunkat. Ismerősök, barátok tudjanak róla, mit csinálunk, ajánljanak minket! Vessük be a Google és a Facebook hirdetési lehetőségeit (vagy akár az Instagramot is).

A Balaton Care weboldalát itt találjátok, a Facebook oldalon is tudtok minket követni, illetve az Instagramon is folyamatosan jelen vagyunk/leszünk. <3