Új idők új dalai

Amíg multinál dolgoztam, sokszor hallottam, két évente érdemes váltani, pozíciót cserélni, új szektorba menni, előre lépni. Bár ez nálam igencsak nagy ugrás volt – elmentem szülni –, azzal teljesen egyetértek, a rutinná, megszokássá vált dolgok monotonná és színtelenné is tehetik a hétköznapokat. Friss szelek, új kihívások, merész lépések mindnyájunknak kellenek: sőt, a coachok szerint évente kétszer kifejezetten érdemes kilépni a konfortzónánkból.

A Sofia Design Lab életében régóta érik ez a lépés. Hónapok óta érlelődik bennem a logóm, és ezzel együtt a márka koncepciójának átalakítása. Tehát amellett, hogy fő profilom ezentúl is logók, névjegykártyák, bannerek tervezése lesz, és a rendszeres írást is folytatom, nyitni fogok:

1 Nagyobb hangsúlyt fektetek a fotókra: becsatornáztam az Instagram profilomat a honlapomba, így az új képek rendszeresen frissülnek majd a Sofia Design Lab felületén is. Ami inspirál, azt lekattintom és megosztom.

2 Többet fogok írni: új menüpontok jelentek meg a honlapon.

“CASA” Ami az otthonommal kapcsolatban inspirál. Nem titok, hogy felújításban vagyunk, és aprólékos gonddal, szerettel nyúlunk az új fészkünk minden szegletéhez. Ez a pihe-puha finomság köszön majd vissza ebben a szekcióban.

“FOOD” Kétgyerekes mamaként, feleségként, kísérletező nőként mindig izgattak az új ízek. Elcsépelt vagy sem, a szó szoros értelmében elsődleges az ellenőrzött forrásból származott jó minőségű étel az asztalunkon. A kihívás az, hogy hogyan lehet ezt vidéken teljesíteni. Főzni, vásárolni, kertészkedni fogok ebben a menüpontban, vagyis a zamatos mindennapokat terítem majd ide.

“WORLD” Milyen szép (vagy éppen csúnya) dolgok vannak körülöttem. Nyitott szemmel járok, reflektálok, gyűjtöm a minőségi példákat a jó designra.

“COLLABORATION” Akikkel eddig dolgoztam, mind a szívemhez nőttek. Nem csupán grafikák lettek a munkák gyümölcsei, hanem szinte baráti kapcsolatok is. Olyan szeretettel lapozom föl újra és újra ezeket a projekteket, hogy elhatároztam, mesélni szeretnék a márkákról, akikkel dolgozhattam.

3 Új csomagokat fogok összeállítani. Az előző ponthoz kapcsolódóan észrevettem, mennyire fontos nekem a megbízóm személye, a kapcsolatunk, a beszélgetések, találkozások. Bár örömmel készítek kisebb grafikákat is, szeretnék aktív részese lenni a “brandingnek”, a márka kitalálásának és vizuális megalkotásának, az elejétől a végéig. Új típusú együttműködéseket, hosszabb távú munkákra fogok fókuszálni a “slow” mozgalom szemléletében.

De miért ezek a színek a logóban? És miért CASA, miért nem “otthon”? Ezekről legközelebb fogok írni.

Szeretettel: Sofia