Csokimennyország

Kissé keserű, olvadozó, markáns ízű csoki van a számban, ahogy ezeket a sorokat írom. Ezzel semmi gond nem lenne, hiszen egy kocka még a szívnek is jót tesz, de éjjel tizenegy óra van, ami sem ébrenlétre, sem csokievésre nem ajánlott. Ilyen későn már csak vaksi szemmel téptem föl a csomagolást, és törtem egy (-két) darabot a táblából, pedig az egész mutatvány jóval többet érne: akár egy szertartást.

Ugyanis nem másról, hanem a Fibonacci csokoládékról írok most, amikor már csak a tücskök és a szomszédos Leo kutya van ébren. Megvan benne az a misztikus hármas, ami számomra egy termék harmóniáját létrehozza: design, tartalom (íz!), filozófia.

A design – klasszikus logó picit újragondolva, antik betűtípus, színben és formában harmonizálva a csomagoló kartonanyaggal, belső nyomottmintás selyempapír, könnyű nyithatóság! Mindez a precíz, szépséges borítás Mark könyvkötői tapasztalatának köszönhető – saját kézzel készül ez a minimalista, ízléses külső.

Az íz – ezen a kései órán segít túljutni az alany-állítmány bonyolult problematikáján. Két fajta van a hűtőmben (ilyen hőségben megolvadna a konyhában, illetve a család is könnyebben talál rá): ánizsos és szegfűszeges. Nem édes, csak éppen amennyire kell, mégis kielégíti a Gombóc Artúrok telhetetlenségét. Meg kell kóstolni!

A filozófia – fenntartható, kézműves, ökologikus. Nyers vegán.

A Plant life Ételműhelyben készíti Ági és Márk: velük keddenként személyesen is megismerkedhettek a Hollán Ernő utcai oázisban. Hozzánk ők maguk hozták ezt a nyers kakaóbab-csodát, utólag is millió köszönet érte!